Hogyan történik a mosogatógép bekötése?

msosgatógép bekötése

Mosogatógép bekötése lépésről-lépésre

Napjainkban a mosogatógép vásárlás már nem úri huncutság, hiszen egyre többen ismerik fel hasznosságát.

Milyen mosogatógéppel kapcsolatos tévhitek léteznek?

Nem mossa el szépen az edényeket: ez nem igaz, hiszen megfelelő só adagolással és mosogatótablettával ragyogóan tiszta edényeket vehetsz ki a mosogatógépedből.

Sok vizet használ: ez a megállapítás sem igaz, mivel a leghosszabb program sem használ több vizet, mintha teleengednéd vízzel a mosogató tálcáit.

Nem távolítja el az odaégett szennyeződéseket: azokat a makacs, odaégett szennyeződéseket, melyeket amúgy is súrolni kellene valóban nem, de ha elmosogatod az edényt – utána már könnyebb lesz eltávolítanod az odaégett szennyeződéseket.

Ki alkalmas a mosogatógép bekötésére?

Egy mosogatógép bekötés nem túl bonyolult feladat, egy kis barkács tudással bárki belekezdhet, legyen itt szó egy erős férfiról, vagy egy törékeny hölgyről. Ha bizonytalan vagy magadban, akkor inkább hívj szakembert!

A mosogatógép beszerelő mester kétféleképpen kötheti be a mosogatógépet:

1. sarokszeleppel

2. falicsapnál csaptoldóval

Mindkét módszer esetében a mosogatótálca lefolyójába, a szifon fölé – ha eredetileg nincsen – akkor be kell építeni a szennyvíznek egy csatlakozót. Erre azért van szükség, hogy a mosogatógép képes legyen kiüríteni az edények elmosogatása után keletkezett zsíros öblítővizet.

Mivel a mosogatógép önmagának melegíti fel a vizet a mosogatáshoz, ezért azt hideg vízre kell kötni. Bármelyik módszert is választja az ezermester Pécsen, a vizet mindkét esetben elzárja a mosogatógép csapra történő bekötéséhez és ezzel egyidejűleg vízteleníti a csapot.

Mi szükséges a mosogatógép bekötéséhez?

Miután már megvásároltad a mosogatógépet, következhet a mosogatógép bekötése, amit a több éves szakértelemmel rendelkező szerelő szakember fog elvégezni.

A mosogatógép ​bekötéshez vízvételi lehetőségre van szüksége, vagyis a hidegvízre, amit vagy a mosogató alatt a fali kiállásnál tud rákötni, vagy magánál a csaptelepnél.

Szüksége van még a megfelelő szifonra, amelyen legyen mosógép kiállás, illetve a beszereléshez egy strapabíró csőfogóra vagy papagájfogóra.

Ha nem akarsz bajlódni a mosógép, mosogatógép bekötésével, vagy csak egyszerűen nincs rá időd, akkor keress bennünket!

Múltheti blogcikkünket olvasd el itt: Egyedi bútor készítés Pécs környékén.

Takács Gábor

+36 30 288 5627

Terleczky Zsolt

+36 70 356 1875