Hogyan történik a zuhanykabin, zuhanyfülke bekötése?

Mi a különbség a zuhanykabin és a zuhanyfülke között?

A zuhanykabin esetében nincs zuhanytálca, hanem burkolólappal van kialakítva a zuhany alja. Más esetekben egy főként alacsony zuhanytálcára helyezik rá a zuhanypanelokat, ami tartalmazhatja az ajtót is. Az épített zuhanyok esetében sokszor csak egy üvegpanel van beépítve a fröccsenő víz miatt és nincs ajtó a zuhanykabinon.

A zuhanyfülkének van oldalfala ás hátfala is, melyet egy előre elkészített zuhanytálcára szerelnek az ezermesterek. Tulajdonképpen ez egy zárt fülke, előre meghatározott méretekkel.

A modern hidromasszázs zuhanykabinok esetében már beépített rádiót is találhatsz, illetve masszázspanelek is beépítésre kerülnek. Az ilyen zuhanykabinoknál azonban nagyon figyelni kell az egyenletes víznyomásra és a nem túl kemény vízre, ami  a megfelelő működtetéshez elengedhetetlen.

Zuhanykabin bekötése lépésről-lépésre

A zuhanykabin beszerelése nem egy ördöngős feladat, csak figyelni kell az alap megfelelő előkészítésére, főleg akkor, ha nem zuhanytálcára építjük a zuhanykabint. Fontos, hogy épített zuhanynál nagyon figyeljünk a megfelelő lejtésre, a megfelelő vízszigetelésre is.

Amire nagyon ügyelnie kell a zuhanykabin bekötésekor az ezermestereknek, hogy a falhoz rögzítéskor csempét kell fúrniuk. Ehhez szükségük van egy strapabíró fúróra, megfelelő fúrószárra, valamint némi tudás és tapasztalat arról, hogy hogyan fúrjanak csempét.

A beszerelésen kívül még egy lényeges mozzanat van mégpedig az, hogy a zuhanykabin és a csempe találkozásánál egyenletes mennyiségű és minőségű szilikonozást kell elvégezni.

Érdemes még azt is tudnod, hogy egy tolóajtós zuhanykabin beszerelése sem sokkal nehezebb, mint a nyíló ajtós változat esetében. Amikor pedig a zuhanykabin javítására van szükség, ez lényegesen egyszerűbb, mint a fülke esetén.

Hogyan történik a zuhanyfülke beépítése?

Zuhanyfülkét többféle kivitelben vásárolhatsz, melyek lehetnek olcsóbbak, vagy akár milliós összegbe kerülő zuhanyfülkék.

Miután az ezermester végzett az összerakással, ezután következik a zuhanyfülkéd víz és csatorna rendszerhez való csatlakoztatása.

A hátfal mögött elhelyezkedő flexibils csővel történik a víz bekötése és beszerelés közben nagy figyelmet kell szánni a fal és a padló egyenetlenségére, hiszen még a méregdrága zuhanyfülkék is sokszor pontatlanok, amely tényező a beépítéskor gondot okozhat.

Ha nem szeretnél a zuhanykabin, zuhanyfülke, vagy zuhanypanel bekötésével bajlódni, akkor hívd az ezermestereket Pécs környékén!

Előző cikkünkhöz kattints ide: Egyedi bútorok tervezése és gyártása.

Takács Gábor

+36 30 288 5627

Terleczky Zsolt

+36 70 356 1875