Hogyan lehetséges a gardróbszekrény készítés házilag?

Gardróbszekrény készítés házilag

Előző blogcikkünkből megtudhattad, hogy mit kell tudni a szekrény készítés szolgáltatásról. Ma pedig az otthoni gardróbszekrény készítésről olvashatsz.

Amikor éppen berendezed a lakásodat az egyik legkardinálisabb kérdés az a tárolás. Az egyik legkézenfekvőbb megoldás lehet egy gardróbszekrény, amely szinte mindent képes elnyelni és a leghasznosabb bútordarabok közé tartozik.

Gardróbszekrény készítés otthon

  • A házilag készített nagyméretű gardróbszekrények számos előnyt tudnak biztosítani a lakástulajdonosoknak. Milyen előnyökkel jár, ha te magad készíted el gardróbszekrényedet?
  • A legfontosabb előnye talán az, hogy teljes egészében méretre készítheted, így 100%-ban felhasználható a rendelkezésre álló tér.
  • A szín nagyban hozzájárul az adott helyiség stílusához, ezért színben sincs megkötés. Te magad alakíthatod, egyedi elképzeléseid és igényeid alapján.
  • Megtakaríthatod a felmérés díját, ami a legtöbb bútorgyártónál ingyenes, vagy inkább bele van kalkulálva a megrendelésre kerülő bútordarab árába.
  • Megtakaríthatod a kiszállítás díját és a beszerelés költségét is.
  • Legnagyobb pozitívuma, ha otthon készíted el álmaid gardróbszekrényét az az ára.

Otthoni gardróbszekrény készítés lépésről-lépésre

Most ismerd meg azokat az összetevőket és lépéseket, amelyek szükségesek egy egyedi gardróbszekrény legyártásához.

A gardróbszekrények legpraktikusabb fajtája a tolóajtós, amelyhez szükséged van:

  • a méretre vágott bútorlapokra,
  • a tolóajtókra,
  • valamint az ehhez szükséges vasalatokra, görgőkre, illetve sínekre.

Íme így készíthetsz te is gardróbszekrényt házilag 3 egyszerű lépésben!

1. lépés: Minden a tervezéssel kezdődik. Készíts egy tervrajzot, rajzold meg mit hova szeretnél, valamint vedd figyelembe az alapanyagok alapvető vastagságát.

2. lépés: Amikor már megvagy a tervezéssel, akkor jöhet a szerkezet kialakítása, illetve az ajtósínek elhelyezése. A terveid alapján rögzítsd a bútorlapokat, és alakítsd ki a gardróbszekrény alapvető struktúráját.

3. lépés: Az utolsó lépésben nincs más hátra, mint a tolóajtók felhelyezése.

Nincs időd, energiád, vagy csak egyszerűen nem értesz az egyedi bútor készítéshez?

Semmi gond nincs, hiszen tapasztalt asztalosok várják a hívásod, akik bármilyen elképzelésedet megvalósítják – legyen itt szó beépített szekrényről, vagy egyedi gardróbszekrény készítésről.

Takács Gábor

+36 30 288 5627

Terleczky Zsolt

+36 70 356 1875