Mit kell tudni a szekrény készítés szolgáltatásról?

szekrény készítés

Profi szekrény készítés szolgáltatás Pécsett!

A helyszíni felmérések alkalmával sokan érdeklődnek afelől, hogy mi a menete a szekrény beépítésnek, hogyan is zajlik a szekrény készítés? A bútorasztalos minden esetben úgy adja meg a választ, hogy figyelembe veszi a beépítés módját, a helyiség adottságait, valamint a szekrény méreteit.

Vannak olyan esetek, amikor kész, már összeszerelt bútorokkal érkezik az asztalos az ügyfélhez, amelyet a bútorasztalos műhelyben szállításra készítenek elő annyira, hogy abban ne keletkezzen semmilyen sérülés.

Szekrény beépítése a helyszínen

Azokban az esetekben, amikor a folyosó túl kicsi, vagy az adott helyiségbe szállítás komplikált lenne, esetleg a liftbe sem férne be, érdemes a helyszínen összeszerelni a szekrényt.

Abban az esetben is a helyszíni beépítés mellett ajánlatos dönteni, amikor nagyobb méretű szekrényt kell összerakni, amivel csak nehezen birkóznak meg fizikailag az asztalosok, hiszen létezik egy optimális feletti súlyhatár, amit már nem érdemes egyben szállítani.

Hogyan történik a szekrények beépítése?

A profi asztalosmesterek az esetek többségében már előre előkészített anyaggal érkeznek a helyszínre, amelyet a lehető legrövidebb idő alatt gyártanak le.

Hibátlanul működő rendszerben dolgoznak a bútorasztalosok, akiknek munkáját a beépítés helyszínén fejlett gépek és asztalos eszközök segítik.

A szekrény alkatrészeit megszámozva, gondosan összekészítve szállítják ki a megbízóhoz, az arra alkalmas időpontban, majd kezdetét veszi a szekrény összeszerelése, beépítése.

Meddig tart egy szekrény beépítése?

Érdemes tudnod azt, hogy a szekrények beépítésének módja adhat választ a várható beszerelés hosszára.

A szekrények beépítésének idejét az is befolyásolhatja, ha például olyan épületben dolgoznak a bútorasztalosok, ahol nincs lift és minden egyes bútorlapot kézben kell felhordani a megrendelő lakásába.

A képzett és több éve már a szakmában tevékenykedő asztalosmester első körben elkészíti a szekrényt, majd amikor a szekrény a helyére kerül a szintezést követően rögzíti a falhoz a szekrényt. Ezek után következhet a belső kialakítás, a szekrény lábazatának létrehozása, majd a szekrény szegőléceinek kialakítása.

Befejezésként a bútorasztalos felszereli az ajtókat, melyeket belülről rögzített alig látható fogantyúkkal lát el annak érdekében, hogy nyitható-zárható legyen a szekrény.

Egyedi tolóajtós szekrényt, konyhaszekrényt, vagy gardróbot szeretnél? Vedd fel velünk a kapcsolatot és megvalósítjuk álmaidat!

Múltheti blogcikkünkhöz klikkelj ide: zuhanykabin, zuhanyfülke bekötése.

Takács Gábor

+36 30 288 5627

Terleczky Zsolt

+36 70 356 1875