Milyen bútorok legyenek a gyerekszobában?

Professzionális gyerekszobabútor készítés

Milyen bútor kell a babának?

Gyermekeink teljes mértékben uralják a lakást és csecsemőkorban szorosan kötődnek a szülők szobájához, amely kezdetben a babaszoba szerepét tölti be. A szülőknek könnyű dolguk van, amikor még csak a picinek kell bútort vásárolni.

Egy babaszoba három fő elemből áll:

1. rácsos kiságy: a kiságy esetében fontos olyat választani, amelynek elég sűrű a rácsozata, azért, hogy a kicsi semmiképpen ne tudja kidugni a fejét a rácsok között.  Olyan kiságyat is lehet vásárolni, amely akár nagyobbítható és a rácsok eltávolítása után akár 4-5 éves koráig is kiszolgálja a gyermeket.

2. komód: megfelelő magasságú komódot érdemes választani, amelynek tetején a kismama kényelmesen tudja pelenkázni a csecsemőt. A pelenkázáshoz a fiókos komód tetejére külön vásárolhatsz puha, vízhatlan borítású pelenkázó lapot.

3. babaszekrény: amikor kiválasztod a babaszekrényt, akkor figyelj oda a belső kialakítására, hiszen az apró ruhákat és a babakelengyét praktikusabb polcokon elhelyezni. Ha mégis akasztós részre van szükséged, annak magassága legalább 30-40 cm legyen.

Bár erre nem a babának van szüksége, de jó, ha van egy szék, fotel vagy éppen egy kényelmes kanapé a szobában, ahova a szülők le tudnak pihenni, és ahol az anyuka tudja szoptatni a kisbabát, miközben mesét olvasnak, vagy énekelnek a picinek.

Milyen bútorok legyenek a tiniszobában?

Amikor már másfél-két évesen a gyermekek megtanulnak járni teljesen birtokba veszik a lakást. Kisiskolás korukban már igénylik a saját szobát, amelyben legyen íróasztal, könyves szekrény, illetve tároló helyek.

Kamaszkorba lépve a gyermekek már teljes elkülönülést kívánnak a szülőktől és határozott önálló lakberendezési ötleteik vannak.

Mit tehet ekkor az a szülő, aki nem kíván évente gyerekágyat, vagy szekrényt cserélni? Hogyan lehetséges a gyermekek szobáját úgy berendezni, hogy modern, ízléses, maradandó bútorok szolgálják a gyerkőcök fejlődését?

Ahogy telnek az évek úgy alakul át a gyerekszoba is, hiszen egyre több szekrény, polc, komód kerül a térbe.

Gyökeresen akkor változnak meg a dolgok, amikor az iskoláskor beköszöntével a kisasztalt egy komolyabb íróasztal váltja fel és bekerül a szobába egy trendi számítógép asztal is.

Nálatok sem jut külön szoba a gyermekeknek?

Abban az esetben, ha több testvér osztozik a gyerekszobán, akkor érdemes a berendezéseket úgy kialakítani, hogy mindenkinek legyen saját kis kuckója. Mivel a gyermekek képzeletének semmi sem szab határt, várjuk az ötleteket.

A profi asztalosok bármilyen elképzelést képesek megvalósítani Pécsett és környékén, ha a gyermekek kreatív térhasználatáról, illetve egészséges fejlődéséről van szó!

Takács Gábor

+36 30 288 5627

Terleczky Zsolt

+36 70 356 1875